Restauratie


Restauratie

Soms krijg je door een erfenis of door een gift een oud schilderij in je bezit. Het is vergeeld, de tand des tijds heeft zijn invloed gehad op dit meesterwerk. Je bewaart er misschien goede herinneringen aan uit je jeugd. Je weet waar het schilderij heeft gehangen en met de vorige eigenaar had je een speciale band. Dan doe je zo’n schilderij niet weg, maar je hangt het ook niet op aan de muur. Wat dan?

Je kunt het laten herstellen, schoonmaken en eventuele beschadigingen laten repareren. Wanneer je het na deze handelingen door een expert weer in je bezit krijgt, dan krijgt dit kunstwerk een nieuw leven en kun je er nog jaren van genieten.

Onlangs kreeg ik weer zo’n schilderij onder handen. Het was een oud werk van de bekende Texelse kunstenaar Ad Blok van der Velden. Iemand had het liggen op zolder en vond het zonde om het weg te doen, maar te beschadigd en te vuil om het op te hangen. Het is voor mij altijd een uitdaging om dit prachtige werk weer ‘tevoorschijn te roepen’. Deze restauratie is goed gelukt en de nieuwe eigenaar is blij dat hij nu als het ware een nieuw werk van ‘Blok’ aan de muur heeft hangen.

Wanneer u ook een schilderij wilt laten opknappen en het een nieuw leven gunt, dan kunt u met mij contact opnemen om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Over de kosten zullen we het wel eens worden.

Het herstel van het genoemde schilderij van Blok van der Velden

De gaten zijn weggewerkt en de vlekken op het schilderij zijn verwijderd. Tevens is er een nieuwe vernislaag aangebracht, waardoor het schilderij weer als nieuw is.